COME AND POOLOO ME=,=

Wednesday, April 27, 2011

aksi2 di KEM BINA NEGARA, ALOR GAJAH, MELAKA !

alooo.... aloo... aloooo.... salam 1malaysia. :) dah lame xupdate kan? bukan ape, xde niat pn xnk update tapi kena pegi kem kat alor gajah. xbace ke tajuk kat ats tuh ? haishh.. ok2, actually igtkan seminar pasal kerjaya tup tup kem bina negara siap ! aduiii.. dikencing idup2 kami sume ni.. patut la beria benor pn yati ajak p.. cetcetcet !

ok2.. malas nk kate ke org. nk cte sal pengalaman kat ane nih.. nak taw ke xnk? hehe. meh rapat2 sket. buke mnda elok2. bukak mata luas2. haha. kami bertolak dari tati pukul 7 pagi ary ahad 24hb apr. janji nk bertolak lepas subuh, almaklum la j
anji melayu.. sebuah bas for ladies and sebuah for men. total stdent yg p 77org.. brenti mkn kat gambang ( breakfast ), then, kat nape ape ntah tempat 2 tapi dh masuk area melaka la.. bus ladies makan buah langsat mse otw nk p alor gajah tu. haha..

ok2, smpai jalan msuk KEM BINA NEGARA 2, kami kat dalam bus ni terkejut jugak la.. y? sebab hutan keliling pening. hoohoo.. kami xterpikir la tempa
t yg cmni tok kem ni. sebab igtkan on town. adui... hutan 2 ad nme taw. HUTAN PERCHA. unik kan?

pastu after register peserta, kami p mkn kat d
ewan makan. sekali lagi tersentak urat tgk bekas mknn dye. mcm kat asrama dulu2. haha. terigat balik kenangan kat asrama SMKA Durian Guling. haha. * ( ayat mntak pelempang ! ). pastu nk makan xleh nk hadap mcm 2 je. ada rules ok. bace doa, lambai kat AJK makanan pastu abru leh suap nasi. mcm haprak je ! haha

pastu mase pemilihan untuk jawatan2 kem sir
i ni, aku kena pulak jadi timbalan penghuluwati.. aduh, ade jgak kes mcm ni. pastu bye bagi 7kumpulan, aku kena kumpulan 1. ( kerol, toys, awang, amin, aliff, syawal, kakda, shikin, ayu n fazidah ). my sayang kena kumpulan 7. jauh terpisah.

pastu byk jugak la aktvti yg mendebarkan. haha. fasi group 1 is en. WAN FAHMI WAN MOHD.. good fasi, sporting habes, kelakor, kepale msuk air jugak haha, petah berkata2, good looking, BELOM BERPUNYA.

antara aktvti kat sane are abceiling ( terjun menara
setinggi 50 kaki using a roll ), then masuk hutan pukul 2pg sorang2 ( aku nmpak cekal, tapi penakut ! *jgn gtaw kat org. haha ), kena usik from fasi2 yg kuat menyakat, jadi pompuan mengandung, berperang ! ngan fasi lagi. tapi2, lupe nk cakap, ad brg amanah tau. TELOR ! xleh pecah. misi berjaya sebab telor xpecah pn. sama mcm HAIRUDIN JUGAK. :)
pastu masak lunch dalam utan, makan sama2 dalam daun pisang. syok jugak. nama lauk2 : IKAN SARDIN NAMPAK KE XNAMPAK, IKAN GORENG MAXIMUM, SAYUR GORENG KEPUASAN MAXIMUM, TELOR GORENG TAPI AAAAA.. hehe. sedap kan kawan2..? haha.

tapi moral value dari kem ni byk jugak la. : dari
penakut jadi berani, dari gugup jadi perkasa, dari xde ilmu jadi byk ilmu >,< , sayang tanah air kita, bangsa kita, budaya kita. pastu dapat merapatkan hubungan satu sama lain, kerjasama 2 pnting, persepakatan pun ! :)

so, ni gambar fasilitator kumpulan 1. kidnap gamba
r ni. jangan marah ye abg mie. jangan saman ya. saya mtk izin halalkan ye. :) lagipun gambar ni sweet g2. ( ayat bodek ) hehe.

hensem kan? hehehe. special wishes for abg mie. "cepat2 la kawen. nak merasa nasi myk abg ni" :)

ary last day. dari dewan makan menuju ke bus. sempat snap lagi. :)

mase ni kat mahkota parade. berenti mkn jap. sambil2 2 shopping2 sket. o_0
cbe tgk my boy , jam baru :)


otw back to kemaman, tgk muka sorg2, mcm hantu... o_0


p/s :
group 1 :
even kita xrapat sangat, tapi kem ni buat kita lebih kenal satu sama lain. :)
hairudin :
saya tahu kamu penat, so take care n next week kite jmpe. :)

| LOVE |

CIK DONUT MEMBEBEL

No comments:

Post a Comment

Copyright© All Rights Reserved chentaretro.blogspot.com